Rijeka ispod bora | Lokalni Gift Guide

by - November 25, 2020

* U ovom postu nalaze se fotografije koje su u vlasništvu prezentiranih brendova*


Pozdrav svima

Iskreno imam tremu pišući ovaj post s obzirom da nisam na Hrvatskom pisala posljednjih 10 godina ali mi je jako jako drago da sam prekinula taj kontinuitet upravo za ovaj post. 



Naime odlučila sam napraviti malu kampanju i da ove godine potaknem ljude da kupuju domaće i lokalno, naše Hrvatsko. U ova teška vremena male firme, poduzetnici i individue trebaju nas više nego ikada prije, kako bi jedni drugima pomogli da opstanemo i nastavimo graditit naše gospodarstvo. 

Neću previše duljiti već ću riječ prepustiti divnim, kreatvinim, marljivim ljudima koji su vrlo velikodušno pristali biti dio ove moje priče da u predblagdansko doba širim ljubav, pozitivu i kreativnost među svima nama. 

Nature Inspired

Ako volite nakit i prirodu onda će vam se zasigurno svidjeti i Bojanine rukotvorine. Njezina ljubav prema bilju i prirodi i svoja znanja stečena na Akademiji primijenjenih umjetnosti pretočila je u divnu priču zvanu Nature Inspired, u kojoj joj je najdraža krasnotarija iz serija "Volim Cres,

A evo i kako bi Bojana prezentirala svoj brend:

"Od kada znam za sebe jako sam vezana uz prirodu, kako Floru tako i Faunu. S obzirom da me živo interesiraju bilje i prirodni preparati, odlučih upisati školu Fitoaromaterapije. Po završetku iste spajam ljubav prema bilju s ljubavi prema umjetnosti te nastaje brand. Nature Inspired unikatan je nakit izrađen u kombiniranoj tehnici ručno branog i pažljivo sušenog cvijeća i raznolikog bilja ovjekovječenog u ležaju od rezine. Inspiriran je prirodom koja nas okružuje, bojama, mirisima, Suncem, Mediteranom. Svaki komadić je jedinstven i neponovljiv što znači da Vam se pruža mogućnost da postanete ponosnim vlasnikom unikatnog dijela Majke Prirode."

Za više informacija i fotografija kontaktirajte Nature Inspired ovdje 


 Dante's 

Ostajemo i dalje na nakitu ali nešto malo drugačijem. Za sve vas koji možda preferirate nešto muževnije komade, a opet da su napravljeni od prirodnih materijala i imaju dozu ženstvenosti Dante's je mjesto za vas.  Priča je slična sa mnogima, stres na poslu, ljubav prema stvaranju nečeg drugačijeg i opuštanje uz obradu materijala, a tko se to krije iza ovih unikatnih i divnih ogrlica saznajte u nastavku:

"Zovem se Zaviša i Dante's je moja posebna priča .Inače sam po zanimanju stomatolog i kako sam posao osim ljepote donosi i puno stresa, našao sam svoj hobby i smirenje u obradi i spajanju kombinacije  drva i metala te stvaranju nečega lijepog i funkcionalnog iz nečega besmislenog. Boje i mirisi prilikom obrade drva,završni sjaj prilikom obrade i poliranja metala te u konačnici završni rezultat nastao iz dva kontrastna materijala  guraju me naprijed da se razvijam. Svega toga ne bi bilo da mi tu ljubav nije pokojni nono usadio kroz prekrasno djetinjstvo, a sada uz veliku podršku moje drage i sina Dante-a po kojem je stranica i obrt dobili ime"

Za više informacija i fotografija kontaktirajte Dante's ovdje 



Čarobna škatulica

Za iduću priču i divnu osobu iza nje ne mogu biti objektivan jer znam koliko kreativnosti Nikolina ima. Čega kod se prihvati to i rasturi i napravi toliko divne stvari, pa niti Čarobna škatulica nije izuzetak. Ove godine više nego ikada prije treba nam čarolije i lijepih stvari, a vjenčići koji dolaze iz ove čarobne škatulice zaista su nešto predivno, zato se i nisam mogla odlučiti koju sliku da vam ovdje stavim. Što je to čarobna škatulica, prepuštam Nini da vam predstavi

"Čarobna škatulica je stranica jedne nemirne i kreativne žene/djevojčice koja nikada nije pristala odrasti i prestati gledati svijet očima djeteta. Ove 2020. odlučila je otvoriti svoju čarobnu škatulicu i pokazati što se sve skriva u njoj. Pa kako započeti, ako ne najljepšim dobom u godini, Božićnim ukrasima koji odišu toplinom doma i prstohvatom mašte. U čarobnoj škatulici se stalno nešto novo čarobira i stvara tako da je ovo samo početak, još svakojake kreativne stvarčice pripremamo za vas, zato zavirite u našu škatulicu i zaploviti s nama u svijet mašte ."

Za više informacija i fotografija kontaktirajte Čarobnu škatulicu ovdje 



MilenaArt

I dalje ostajemo u nečm drugačijem i lijepom, a ovaj put predmet rada nam je staklo. Milena mi je dopustila da ukradem slike s njezine facebook stranice i ja iskreno nisam znala koju da stavim ovdje jer su sve divne i kako ne bi kad gospođa Milena ima divan talent da oslikava staklo koje ne samo da je predivno nego ga možete i koristiti, pa di ćeš bolje. Otkrivamo i tko je to MilenaArt:

"Pozdrav svima, zovem se Milena i već 20 godina oslikavam staklo i porculan, a svi oslikani predmeti su i uporabni. Motivi su stvarno različiti od trenutno prigodnih Božićnih motiva do  cvjetići, leptirići, vinove loze i  mladenca do različitih pasmina pasa, Naravno, kao rođena Riječanka uživam u crtanju suvenira grada Rijeke s neizostavnim Morčićem."

Za više informacija i fotografija kontaktirajte MilenaArt ovdje

 


 Veronika BookArt

Svi mi imamo mobitele pune fotografija za koje ponekad i zaboravimo da su tamo, a samo za specijalne prilike ih zapravo i isprintamo. Ovih blagdana zašto ne pokloniti fotoalbum sa najljepšim uspomenama, koje će biti stavljene u ručno rađen fotoalbum. Veronika je vlasnica i kreativni um iza Veronika BookArt koji naše svkodnevne i one malo važnije trenutke sastavlja u jedisnveni book, a kako sve to nastaje saznajte od same vlasnice:

"Veronika BookArt je mala kreativna oaza u kojoj stvaram posebne fotoalbume sa puno ljubavi. Koristim kvalitetne materijale, pomalo “old school” i stvaram čuvare sjećanja u opipljivom obliku, koje uvijek rado vadimo i pomno čuvamo. Neprocjenjiv je osjećaj za mene, imati uspomene ispred sebe, opipljive i trajne. Foto album izrađen sa ljubavlju i pažnjom, ispunjen uspomenama, za mene je velika emotivna vrijednost. Uživati u pričama koje priča i sjećanjima koje budi, generacijama. To je velika stvar. To Vam želim darovati svojim radom!"

Za više informacija i forografija kontaktirajte Veronika BookArt ovdje 



 Kadila

U posljednje vrijeme sve se više ljudi okreće prema prirodnim proizvodima posebno kada je riječ o njezi kože, i kako i nebi kada znamo koliko je umjetnih konzervansa u n najobičnijoj kremi za lice. Za  sve vas koji ste u potrazi za prirodnim proizvodima, Kadila je ovdje za vas. Proizvodi rađeni od smilja koje raste na obiteljskom polju na Pagu potpuno su prirodni, a kako su nastali otkrivam u nastavku:

Kadila se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike iz smilja koje uzgajamo na vlastitim nasadima na otoku Pagu. Kozmetiku proizvodimo iz ljubavi prema prirodi, a naša je vizija da postanemo sinonim za ljekovite proizvode Mediterana koji iscjeljuju dušu i tijelo.

Za više informacija i fotografija kontaktirajte Kadilu ovdje



 Brewtiga

Sad nam slijedi nešto totalno drugačije. I ako ja nisam neki ljubitelj piva, moji doma svi vole ponekad popiti čašu dobre i hladne pive,  za njih i sve vas koji volite pivu Bretiga je vaše mjesto ako želite popiti domaću craft pivu ili se educirati o njoj, a tko stoji iza ove zanimljive priče saznajte od njezine vlasnice Matee:

Brewtiga je mlada ekipa zaljubljenika u pivo specijalizirana za online prodaju isključivo domaćeg craft piva, pivsku edukaciju i organizaciju tematskih pivskih događaja. Posebnost u našoj ponudi je izrada pivskih Mystery Boxova, paketa od 12 piva domaćih neovisnih pivovara čiji je sadržaj kupcu nepoznat dok ne primi sam paket! A naš najnoviji artikl u ponudi je Pivski adventski kalendar koji će sadržavati 24 piva domaćih neovisnih pivovara i personaliziranu čestitku ukoliko se kalendar šalje kao poklon.

Kako naručiti adventski kalendar, i za više informacija i fotografija kontaktirajte Brewtigu ovdje



 
LOLA.tees

Ok, šećer na kraju i jedina priča koje nije iz Riječkog područja/prstena ali zaslužuje da se još i više pročuje. I ako su LOLA.tees već naveliko poznati ne samo u Hrvatskoj i na Balkanu ( a vjerovatno i šire) htjela sam ih uključiti jer sam u njihove proizvode zaljubljena već jako jako dugo. Osnovnoškolsko prijateljstvo Jelene i Helene pretvorilo se u uspještnu modnu priču, u kojoj ove dvije djevojke stalno nešto novo i lijepo nadodaju. Bez obzira volite li više nositi lepršave haljine, zanimljive košulje ili najobičnije pamučne majce LOLA.tees je mjesto za vas. Za ovaj prezentacijski kolaž odabrala sam svoja tri favorita, a za nove modne priče, kao i za učestale giveawaye morate baciti oko na njihov facebook.


Za više informacija i fotografija kontaktirajte LOLA.tees ovdje 




I to je to, nadam se da ste kroz ovaj post dobili malo inspiracije što darovati svojim najbližima ovih blagdana, a pritome poduprijeti mlade i kreativne ljude kojih u našem gradu, ali i državi ne manjka. Od srca još jednom hvala svima koji su kasnovečernju ideju pretvorili u realnost, a dogodine stiežmo još u većem broju.

Ivana

P.S. S obzirom da stže najfinije doba ne zaboravite baciti oko na sekciju "In Kitchen" za fine i brze recepte

You May Also Like

0 comments